Jahodové tofu gule s makom
Postup prípravy
Do misy na jemno postrúhame tofu. Pridáme (ryžové) mlieko, (špaldovú) múku (1,5 PL), (špaldovú) krupicu (1 pL) a kukuričnú strúhanku (1,5 PL). Cesto jemne osolíme a dôkladne premiešame. Nemalo by byť veľmi riedke, ani husté. Podľa potreby dodáme kukuričnú strúhanku či (ryžové) mlieko. Do stredne veľkého hrnca dáme variť vodu a pridáme štipku soli. Keď začne voda vrieť, vložíme do nej jednu malú nenaplnenú guľku a necháme ju chvíľu variť. Ak sa guľka nerozpadá, znamená to, že sme správne odhadli pomer krupice. Ak sa prvá guľka rozpadá, pridáme do cesta ešte trochu (špaldovej) krupice. Keď je cesto v poriadku odoberáme z neho menšie kúsky, do ktorých v dlaniach balíme umyté a na polky (po prípade na štvrťky, podľa veľkosti jahôd) prekrojené jahody. Guľky necháme chvíľu odstáť, potom ich vložíme do vriacej osolenej vody a uvaríme. Každú guľku varíme cca 4 – 5 minút. Tak aby sa vám cesto nerozchádzalo. Hotové vyberáme dierkovanou naberačkou. V menšom hrnci zohrejeme kokosový olej alebo maslo. Jahodové guľky posypeme modrým makom a polejeme kokosovým olejom alebo maslom. Keďže do cesta sme nepridali žiadny cukor, môžeme si jahodové gule poliať javorovým sirupom alebo medom. podľa vlastnej chuti.
Vytlačiť recept (PDF)